Lyckade misslyckanden.

För att lyckas måste man ta risken att misslyckas.

För att knyta an till mitt första inlägg häromdagen, att pröva något nytt kan vara förknippat med rädsla. Digging deeper. Vad är man rädd för? Ofta att misslyckas. Bara ordet får säkert någon att rysa.

En sommar arbetade jag som sportanimatör i Mallorca (animatör= de personerna som springer runt poolen och bjuder in till fotboll/aerobics/vattengympa m.m!). Jag hade inte gått någon utbildning utan kom in (tog ett språng!) halv-vägs in i säsongen. En av arbetsuppgifterna var att skjuta pilbåge med gästerna. Det gick rättså kasst, både för mig och deltagarna. Någon vecka in i min anställning visade en av gästerna hur jag skulle hålla bågen. Jag hade hållt den, och låtit alla andra hålla den upp och ned. #joråsåatt…pinsamt.

Men ganska roligt, strax efter, till och med omedelbart efter i det rungande skrattet. I ordet misslyckandes bemärkelse ingår ju att något inte blir som det var tänkt, men omständigheterna kan ju fortfarande bli väldigt bra. Och visst finns det något avväpnande i misslyckanden? Solsken i en sådan här liten historia skulle ju vara att jag blev grym på att skjuta pilbåge efter detta. Never happened.

image

Så man kanske MISSlyckas på något plan men ett och samma tillfälle kan ju innebära att man LYCKAS med något annat. Som bilden här ovan då jag skulle ta kort på mina afro-kläder med självutlösare, och (som så ofta händer?!) tryckte jag på ta kort innan jag hunnit kliva bak in i position. Men det blev en snygg bild tycker jag. Eller den gången då någon tyckte att de misslyckats med att tillverka lim eftersom det inte höll ihop tillräckligt hårt. Post-it lappen föddes! #thankgod. För att inte tala om Pencillinets uppkomst. Det jag lyckades med i Mallorca var att locka människor till att röra på sig även mellan sol och paraplydrinkar.

Med kärlek Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s