Kangoo Jumps!

I våras skaffade jag ett par Kangoo Jumps.  Min tanke är att använda dem för att alternera löpningen. Detta både för att skona och utmana kroppen. #sjukgymnastkombo?

Såhär såg det ut när jag klev i dem och nådde lägenhetstaket för första gången. Min sambo blev lätt skrämd av min längd.

Dessa är mina FEM reflektioner efter en första runda.

1) Det är riktigt tungt att få svikt i skorna, men det skall mjukas upp med tiden säger instruktionerna. Jag får enbart studs genom att hoppa på ett ben i taget. (Som är lämpligt vid löpning! Jämfotalöpning någon?) Om någon gjort ”running man” med mig på afron så har ni en aning om hur jag såg ut är jag tog mig fram. Alltså ett ben i taget, REFLEKTION: Vilken sidoskillnad. Höger stark, vänster mindre stark. Kommer detta kännas annorlunda efter ett par gånger?

2) Jag trodde att det bara skulle funka att hoppa fram på asfalt men hård grusväg gick finfint! Gött för då fick jag några sköna naturvyer…

3) Såsom den här! Och ja. Jag stannade för jag behövde en paus. Det var mer krävande än jag trott. Alltså uppförsbackar skrämmer mig i vanliga fall, it can get worse!

4) Musik skulle förhöja upplevelsen. Har ni några tips på vad man kan tänkas skutta fram till?

5) Uppmärksamhet. Såklart. Det är nytt och ser småknasigt ut. Ett tjejgäng på kvällspromenad gav upp ett asgarv och kommentaren ”fa-an vad coolt.” Jag var på tok för andfådd för att svara. Ett yngre sällskap ropade något jag tyckte lät som ”You go girl!” Tänkte sedan att det kanha varit ”Kangoo girl!” Eller hörde jag det jag ville höra?

♥ Med kärlek, Majja

pssst. Bland varningstexterna i kartongen stod att man inte skall träna för mycket, då Kangoo Jumpsen kan leda till eufori. #putting-up-expectations!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s