Kneipp-runda

Vad, hur och varför?

I morse gick vi den sista Kneipp-rundan för den här gången. I morgon börjar bussen rulla hemåt. Jag hade gärna fortsatt mina morgnar med Kneipp vandringar 7.00 i trevligt sällskap och vädret i morse var perfekt. Åtta grader, svalt, frisk och krispig luft. Klart väder.

Men VAD är Kneipp? Sebastian Kneipp var en präst som föddes 1821 och blev svårt sjuk i Tuberkolos. I frustration rusade han ut i iskall vatten och efteråt mådde han förvånansvärt bättre. Detta fascinerade Kneipp och han utvecklade Kneipp metoder där man doppar ben eller armar i 4 gradigt vatten för att skapa hälsosamma effekter. Hans kollegor kallade honom Doktor Hydrofili. (= doktor som älskar vatten)

Under en Kneipp runda går vi upp och ner i skogens branta backar och stannar för att gå barfota i kall-vatten, doppa armar i kall-vatten och göra andningsövningar. Det hela tar runt en timme och görs bäst på fastande mage. (JA, frukostbuffén smakar gudomligt efteråt)

♥ Med kärlek, Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s