Att inte göra ingenting.

Även om jag tror att jag gör det.

Jag är ledig från jobbet på Onsdagar. Den dagen skall därmed ägnas åt masters-plugg, matlagning, städ, göra ny koreografi, umgås med Jens, hundpromenader och kanske lite egen-träning. Ja och så återhämtning och bara vara och så vidare. Så brukar min ambitionsnivå se ut inför en ledig dag. Joråsåaaaatt. Bara att jag försöker få in ”bara vara” och en för lång to do lista skapar en ekvation som inte går ihop. Allt för ofta känner jag att jag sätter upp FÖR mycket på to do listan, och upplever ofta att jag inte hinner ifatt mig själv. Sorgligt men sant. Och istället för att ha en ambitiös onsdag kände jag mig trött och upplever att jag gjorde platt fall i soffan. PLATT fall. Jag gör INGENTING. Känns det som. Såg på flera serier. Gjorde små to do ryck emellanåt. Fick dåligt samvete.

Och när kvällen kom tittade jag med en suck på min lista. Och insåg att jag kunde kryssa av allt utom en sak. VA? Men jag gjorde ju ingenting. Vet ni, det är sällan (aldrig?!) som man gör ingenting. Så att gå runt och sucka över känslan att inte få  någonting gjort var definitivt det dummaste jag gjorde igår, iallfall när jag slog ihop den med dåligt samvete. För själva känslan av att göra ingenting i ett avslappnat tillstånd tycker jag mycket om, men känslan av att göra ingenting kombinerat med stress är blääääää. Så jag skall försöka skippa den. Den är ju uppenbarligen en bluff i alla fall.

På bilden ovan; te och transkribering en höstkväll. = att göra? Te och titta på serie = Göra ingenting? Är det min fördom att vissa aktiviteter ”räknas” mer än andra eller är det bara dumheter jag säger till mig själv emellanåt?

♥ Med kärlek, Majja

Annonser

2 thoughts on “Att inte göra ingenting.

  1. Vet det kan vara svårt att göra ingenting, har tre barn tre hundar två grisar man och trädgård…men ibland måste kropp och själ hinna ikapp varandra och det är jätteviktigt! Så var nöjd och stolt av att göra ingenting ibland för du har ju tagit hand om dig själv en stund , var rädd om dig ! Har haft en sjuk son hela veckan så inte tränat så mycket som jag önskat..så nu spritter det i
    benen! Ha det bäst Pernilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s