Varför tränar du idag?

rörelse-FRIHET, val-FRIHET och FRIHETs-känslan.

När jag hade barn-besök hela veckan ville jag spendera varenda minut med dem. NÄSTAN. Jag ville också svettas och tänka mina helt egna tankar en stund. Free flying thoughts. Så jag gav mig själv 45 min löpning en dag när tjejerna roade sig själva hemma. Jag insåg  att de som lever i en familj kan inte (som jag brukar) helt gå efter sina egna behov och sin egen lust för träning i tid och otid. Det kräver lite mer planering när fler personer skall få plats i planeringen. Och det blev nästan ännu skönare att få komma ut och springa. Lyxigt. Jag hade barn på besök i en vecka, har man barn för jämnan kan jag tänka mig att det är svårt att plocka fram träningslusten precis när det passar in i livsschemat, det kanske inte är varje gång det känns skönt och lyxigt och toppen. Men om du är i den situationen, vad händer om du ändå berättar för dig själv vilken lyx det är att du precis skall få träna?

Jag tycker oftast att träning är en lyx, det är en lyx att ha tid till att träna och det är en lyx att ha en kropp som kan och vill träna. Så jag försöker ta vara på det. Det är en valfrihet, både att träna och att välja sina tankar om vad träning är. Vad tycker du?

Träning gör mig också piggare och gladare. Och det är känslor och egenskaper som jag värdesätter. Så i dag tränar jag för att det gör mig till en bättre person. Jo, det gör ju faktiskt det. Och för att jag har FRIHETEN att träna.

♥ Med kärlek, Majja

Annonser

2 thoughts on “Varför tränar du idag?

  1. Nej man får verkligen prioritera och hitta tid om man ska hinna träna. Själv har jag 4 små under 9 så det blir verkligen att HITTA lusten när tillfälle att träna infinner sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s