Träna hjärnan.

För ungefär två veckor sedan hittade jag Lumosity efter att Jillian Michaels reklamar för detta i sin podcast, och jag har i princip ”tränat” dagligen sedan dess. På 5-10 min får man göra spel som skall träna hjärnan gällande t.ex. minne, uppmärksamhet och snabbhet. Ja tack. Lite mer av samtliga dessa kvalitéer skulle sitta fint känner jag.

Vad tror du, behöver man ”träna” hjärnan? Behöver man göra det dagligen? Vad har du att vinna på det? Förlora? Tränar du hjärnan på andra vis? Haha, hoppsan, det liknar 20 frågor. Jag blir bara lite nyfiken, jag kan inte komma på så många sätt jag tränar hjärnan i övrigt. (Hehe MVH/Masterstudenten) Seriously though, utanför studier så måste ju hjärnan utmanas dagligen, eller? För träning för hjärnan, precis som för kroppen handlar ju om att utmana. Att ställa högre krav för att kroppen skall anpassa sig efter dessa, bli snabbare, starkare, smidigare.

Det är gratis att spela tre spel om dagen och så får man kika på hur man utvecklas i en kurva. Jag vet inte om det fungerar, men jag tycker att det är roligt. Och ofta gör jag det innan jag sätter igång och pluggar för att liksom starta. Som jag skall göra nu.

♥ Med kärlek, Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s