Löpar Prehab part 1 Bål

Tips för den med spring i benen.

I tisdags kväll hängde jag på B.A.B.Ys running team Malmö. Under peppande ledning av Nellie  och Pernille  sprang vi intervaller och tekniktränade. Skoj!! Duktiga Nellie och Pernille, som lyckas kombinera svett och skratt på ett härligt vis. Hejja!

Vi inledde passet med prehab övningar som jag hade förberett. Jag tänkte att jag delar med mig dem här också men det är ganska många så jag delar upp det i flera omgångar.

Part 1: Bål

En stark bål förbättrar din hållning och detta ger självklart effekt på löpkvalitéen men kanske framförallt på känslan i löpningen. Testa att springa med kass hållning och lyft hållning så märker du garanterat skillnad eller hur? En lyft hållning ger mer positiv känsla och energi tycker jag.

Övning 1: Hitta de djupa magmusklerna. Sätt fingertopparna precis innanför höftbenen och hosta till. DÄR har du dem. Aktivera dem sedan utan att hosta. Lite klurigare men öva öva. Lyft bäckenbotten och sträck upp lite i ryggen, förläng liksom dig själv från hjässan upp mot taket/himlen.

Behåll den suveräna hållningen och rör ena benet åt olika håll, i sidan och fram och tillbaka. Gör detta utan att svajja runt i bål och höfter.

Övning 2: Plankan

Börja med att hitta den som i header-bilden. Sug in precis under naveln, förläng mellan häl och hjässa och försök bli alldeles rak i kroppen.

Övergå i en sidoplanka och om du klarar sträck en hand och en fot upp mot taket. Shine like a star.

Till sist se om du kan växla mellan sidoplanka och vanlig planka utan att sätta ned foten emellan. Klarar du detta med en god hållning, yeeeaah. Klappa dig på axeln, starkt jobbat med bålen.

I morgon: Höfter!

♥ Med kärlek, Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s