Gerdahallen Inspirerar

I Lördags var det Inspirationsdag på Gerdahallen

Jag tänkte ge en kort recension över hur dagen såg ut för mig.

På morgonen drog jag på mig min nya rosa ledartröja och packade väskan full med frukt och cyklade iväg till kära Gerdahallen. Solen sken redan och liksom lovande en härlig dag.

Efter incheckning, goodie bags utdelning och välkomt-tal drog det första av dagens 5 pass igång. Jag hade valt att inleda dagen med Yoga. Magnus Ringberg instruerade och jag har hört sååå mycket om honom så mina förväntningar var höga. Och jag faller in i fan-kören. Underbar instruktör. Ödmjukt, skickligt och med flera skratt ledde han klassen och det var en perfekt start på dagen. Övningar jag inte gjort tidigare, och som vid första anblick tedde sig omöjliga gav nya erfarenheter av kroppen och väckte utmaningsglöden i mig. Jag behärskade inte alla där och då, men jag tar med dem hem och en vacker dag så….

Därefter dansade jag Ragga med Patric Ekström. Det var skoj, precis lagom koreografi som fick även mig som inte är någon ragga dansare att känna mig lite cool. För ragga är coolt tycker jag. Som sagt. Liiiite cool kände jag mig. Instruktören Patric var mycket cool.

Efter lunchen gick jag på nästa klass med Patric igen och det var Chairdance. Och det kära ni, var mitt roligaste på dagen. Annorlunda. Att dansa runt, med och på en stol. Burlesk känsla. Lite teater. Och inte en tanke på att det var jobbigt eller att svetten smög fram i pannan. Bara roligt. Vill göra det igen!!

Därefter Muscle Explosion med Oscar Jöback. En klass jag skulle uppskatta i vanliga fall, mycket explosiv styrka och en grymt start instruktör. MEN min kropp tackade nej. Jag hängde med runt 20 min och sedan kände jag att detta kan jag göra en annan dag när jag inte har tre klasser i kroppen och en klass till framför mig. Så jag tog en matta och satt och sträckte igenom kroppen i ett hörn.

Till sist African Dance med Mike Gamble. Så. Himla. Skoj. Jag älskar afrikansk dans och detta var något helt annat än den afro vi dansar på Gerdahallen (Cecilia Gustavssons underbara afro-power dance dansar vi) och det var svårare men det var fantastiskt roligt. Vi dansade med ett tema; arbeta. Genomgången av stegen gjordes utan musik och själva koreografin var helt uppbyggd till musiken. När vi har afro klasser flyter hela klassen till musik och utlärningen sker i flöde. Men det här var också roligt. Inte lika svettigt men instruktören hade en fantastisk kontakt med deltagarna och fick mig att skratta högt flera gånger. Precis en sådan energi-injektion som jag ville avsluta dagen med. Loveli.

När jag kom hem landade blodsockret lågt under mina fötter. Jisses. Svepte juice på samma vis som Jens brukar göra efter en fotbollsträning. Just nu har vi Rynkebys nya juicer med mindre kalorier (sötade med stevia hemma) och Jens tycker att de är toppen. Jag är inte så ”juiceig” av mig men det är en snabb blodsockerhöjare. Därefter slevade jag i mig smoothie mixad på jordgubbar, mjölk och kakao. Och sedan blev jag liksom människa igen.

När jag gick till Gerdahallen dagen därpå för att hålla mina klasser var jag möööör i kroppen men lycklig i själen. Inspirerad. Yes.

♥ Med kärlek, Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s