För det skulle ju va dans dans dans.

Tack och hej Portugal.

Jag sitter på trappen utanför hotellet för att fånga några sista solstrålar. För tre veckor sedan anlände jag till samma trapp med mycket pirr i magen. Bara en vecka därefter kände jag mig som hemma. På plats. Lite rutiner hade skapats. Fina människor runtomkring gav en varm känsla. Det ät lätt att trivas här.
Och visst är det härligt att vara pirrig i magen, förväntansfull och nervös men jag gillar också tryggheten i att hitta i lokaler, att veta ungefär hur dagen kommer att se ut och att känna igen ansikten vid middagen. Det är spännande att vara nybörjare men det är ännu bättre att hitta rutin tycker jag,
Precis så kan det vara även med träning, eller med något annat nytt du vill få med i din vardag. I början kan det kännas spännande och kanske lite nervöst, men om det är något som passar dig kommer du finna rutin och trygghet i det. En del grejer, träning (såsom löpning för många), jobb eller personer är inte love at first sight och kräver lite fler försök innan det läggs på hyllan. Och vissa grejer kan ju vara just det. Love at first sight. Helt rätt. Lite så känner jag här.

På tal om löpning. Jag är så jäkla stolt över att ha sprungit 14+8 km bergslöpning i Torsdags. Personligt rekord. Vacker utsikt. Imponerad över vad kroppen mäktar med. Och hur mycket det lyfter att bli påhejjad av andra löpare. Har du blivit påhejjad? Är du bra på att peppa andra? Jag försöker leva efter tanken att om det finns något snällt att säga, säg det. Och när en fin person bakom mig ropade ”Du ser sååå stark ut” när jag släpade mig en uppför en backe så gav det mig ny kraft i benen och ett leende på läpparna. En blandning av glädje, tacksamhet och stolthet.

Jag citerade en Håkan Hellström rad i titeln. Jag såg filmen ”känn ingen sorg” häromdagen när jag träningsvärksdeppig (som jag skrev om) och trött. Men det var sannerligen ingen upplyftande film. Mörkt som tusan tyckte jag. Inte min smak. Men Håkans musik, mycket min smak. Och dans dans dans, mycket min smak. I dag var jag med på fantastiska Katrins dans på plankan. Grymt minne att plocka med hem. Skön musik, suverän koreografi och en strålande instruktör. Jihooo!


Och dans dans dans i går kväll. Sista natten med gänget. Jag hade urmysiga Ulf och Evy Palm till middagsbordet. Vilka sköningar. Eller som Ulf kallade mig, ”hyvens”, det är de också.

Därefter slog vi klackarna i taket på Nox och dansade så svetten lackade. Gick hem med sådär skönt värkande dans-fötter ni vet?

Nu hemåt.

Vi ses i natt Sverige.

♥ Med kärlek, Majja

And there should be dance dance dance.

Thank you and bye bye Portugal.

Im sitting outside the hotel hoping to catch some last sunrays. Three weeks ago I arrived at this very Place with butterflies in my stomach. Just a week later I felt at home. At Place. Ive found some routines. There’s beautiful people around to give a warm feeling. It’s easy to like it here.

It’s a great feeling to be excited. To have high expectations and to be a little nervous. But I also like to feel safe, to find my way in the building, to know somehow what the day will be like and to know the faces in the dining room. It’s exciting to be a beginner but its even better to find a routine. In my experience.

And it can be the same way with training or something else you want in your all day Life. In the beginning it may be exciting and nervous but if it suits you you will find routine and peace with it. Some thing, such as training (running for alot of people), work, or people isn’t love at first sight, and it may need a second try before you leave it. But some thing are. Love at first sight. Just right. Thats how I feel here.

About running by the way. I’m so proud over putting a personal record in the mountain running with 14 + 8 km. Beautiful view. Impressed with the body’s ability. And how much it means to be cheered on by other runners. Are you good at cheering? When there is a nice thing to say I try to say it.

Yesterday we went dancing. Dancing dancing dancing. I walked with sore dancing feet, do you know the feeling?

Now, going home. Sweden, see you tonight.

♥ With love, Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s