Sommarträningen

sker inte bara på min nya granne – elljusspåret utan också på ett nytt gym.

Nämligen Forma Gym och Cardio i Hallsberg. Jag har hållit två inledande step-klasser och trots att jag kommer med ett annorlunda upplägg än vad deltagarna är vana vid har det flutit på bra. Mycket bra faktiskt. Härliga deltagare med öppna sinnen, och trots emellanåt sammanbitna kinder och klurighetsrynkor i pannan har jag mötts av stora leenden. Tacksamt.

Det är bra att veta vad man gillar men det är bättre att vara öppen för att testa nya grejer. Jag höll pass i Hallsberg innan jag flyttade ner till Skåne men min instruktörsteknik nu är annorlunda än då. T.ex. ”speglar” jag alltid numera, tidigare körde jag med ryggen mot deltagarna (SÅ mycket roligare jag tycker att det är att se mina deltagare i ögonen, tack tack Gerdahallen för denna teknik) och även om jag vet att det som deltagare blir lite klurigt att ”vänja om” när man är van att följa rygg tror jag alla vinner på det i längden. För som sagt, ögonkontakt är fint och det är lättare att som instruktör sprida leenden, för som jag tidigare nämnt; leenden är smittsamma. J
ag kör även symmetrisk step vilket innebär att samma steg som man gör åt ena håller gör man automatiskt (genom magiska fotbytar-steg) åt andra hållet. Även detta tackar jag Gerdhallen eminenta aerobic-step utbildning för. Utan symmetri känns stepen numera ”sne” för mig, och jag tror absolut att det är nyttigt att kunna kliva först med vänster fot. Precis som det är nyttigt att försöka byta hand emellanåt t.ex. när man borstar tänderna. Bryter du vanor på något smart sätt? Skapar lite lagom vardagsutmaning? 😉

Jag kommer de kommande 4 veckorna köra Onsdagar kl 18.30 step kombinerat med funktionell styrka. Step-dans varvat med övningar med bräda och platta, stora rörelser och många aktiva muskler. Jag kommer också köra Torsdagar 19.30 Afrikansk Dans kombinerat med Djurisk styrka. Stora sköna danssteg och styrkeövningar med kroppen som redskap och massa roaaaarrr.

Jag ser fram emot att lägga många svettiga timmar på Forma i sommar och jag är så glad över det välkomnande jag fått både av deltagare, ägare och andra instruktörer. När man är ny i ett sammanhang är man det ofta med fjärilar i magen och att mötas av leenden och uppmuntran är fint. Jag försöker tänka på detta även när jag är den som välkomnar någon.

♥ Med kärlek, Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s