Städa huset, städa kroppen.

 

I dag har jag städat övervåningen.

På mitt hus alltså. Med strax över 210 kvadrat att städa känns det rimligt för mig att göra det i två omgångar. Det blir lite lättare, jag gör ju inte gärna något som känns trist och blir städet alltför långdraget så blir det rätt tråkigt och I mean, med tidigare erfarenhet av att städa 57 kvadrat åt gången är det ändå en rejäl procentuell ökning av städet. Efter inflyttande av grejer och en himla massa trampande av fötter och skor var det välbehövligt med ett städ, jag torkade ytor, dammsög och ångmoppade golven. Och visst håller samtliga med om att det känns jäkligt bra när det är städat?

Så tänker jag på kroppen. Även om jag har mycket att göra sätter jag alltid av tid för att träna. Delvis för att det ger mig den känslan, precis som efter att ha städat. Och att träna, det är väl lite som att städa kroppen, cirkulationen ökar, genomsköljning och stresshormoner rensas ut. För att inte tala om den städning (emellanåt röjning) som sker av tankar och mentalt virrvarr. Eller hur? Ibland känns det som att min hjärna liksom dammas av och sätts igång under morgonens löpturer.

Och precis som om man undviker att städa så smiter inte dammråttorna iväg av sig själva utan bygger snarare större och större bon, på samma vis drar kroppen på sig diverse besvär när den inte får röra på sig som den behöver.

Så tänk över det, och fundera över om du behöver damma av inombords med en promenad, eller kanske putsa upp dig som jag tycker att jag gör med ett yoga-pass, eller kanske är det läge att köra en riktig storstädning, som jag tycker jag får t.ex. när jag övar mitt nya afro-pass och aktiverar överallt, sträcker ut överallt och svettas överallt.

♥ Med kärlek, Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s