There are seven days a week.

… and someday is not one of them.

 

I dag är en sådan dag när jag förstår, iallfall litegrann, vad det är som får många att bäva för att träna. Hur det känns att gå hemma och dra benen efter sig och liksom inte komma sig för att dra ner dem i löpartightsen istället. Känslan av att träning är jobbigt. Insikten innan om att det kommer bli tungt att andas, svida i benen och att det, DET är inte en jättehärlig känsla. Såhär känner jag aldrig inför vilket ursvettigt danspass som helst, inför en tuff soma-klass eller en utmanande yoga. Men för back-intervall. Då.

Men lika intensivt som jag är medveten om att det känns tufft att snöra på skorna, lika mycket vill jag tro att det kommer göra gott på sikt, att det finns en anledning till att jag gör det. Och sen gör jag det bara helt enkelt. Jag låter inte mig själv dra benen för lång stund (för gör jag det händer det att jag aldrig kommer iväg. Helt klart.) och när backarna är avklarade känns det ju faktiskt bra. Trötthet och andfåddhet är övergående.

Om det är något du har en stark önskan om att behärska finns det antagligen en anledning till att du vill det. Låt anledningen vara din startknapp och få det gjort. Om det så är att betala räkningar, dammsuga eller rehabträna knät. Se förbi känslan av jobbigt, besvärligt eller trist och se anledningen. Och sen få det gjort.

Det blir sällan bättre av att man väntar och väntar. Lite som att man skjuter något så långt framför sig, att det ser litet ut längst bort vid vägens ände. Men när du närmar dig växer det. Risken är att du knuffat iväg det till minimal storlek att när perspektivet förändras tycks större än vad det egentligen är. Än en gång, vad är anledningen till att det skall bli gjort? Få det gjort.

IMG_20141208_195241

There are seven days a week, and someday is not one of them.

♥ Med kärlek
Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s