Bara Dansa

I dag har jag varit med IRL (inte bara i tanke och hjärta som projektets 2 första tillfällen) på Bara Dansa. Bara Dansa är ett projekt i Örebro kommun med en dans-intervention för tonårstjejer med psykosomatiska besvär. Om du blir nyfiken och vill veta mer finns massor med publicerat kring Anna Dubergs första dansprojekt. T.ex. HÄR . Jag har följt Annas forskning länge och jublat, men inte förvånats, över de fina resultaten interventionen gett. Att gå utbildningen till att bli Dansprojekt instruktör var fantastiskt roligt och att se hur andra instruktörer sprider den kravlösa dansen på andra platser i Sverige. Ni kan tänka er att mina förväntningar på att idag få ta del av dansen, som instruktör, med bästa möjliga kollega; Frida Ekholm vid min sida i en jättefin danslokal och med 14 nya bekantskaper framför mig. Höga förväntningar.

Vad kan hända under strax över 60 min på ett dansgolv när musik av olika slags strömmar ur högtalarna och 16 väldigt olika personer möts för att dansa tillsammans. Det kan hända att någon som håller sig i väggen när musiken börjar spela så småningom kliver fram, tar plats och rör sig till musiken. Det kan hända att någon sjunger med i vartenda ord till en ”let it go” och uttrycker varenda mening genom sina fingertoppar. Det kan hända att oroliga men modiga blickar möts och broar skapas genom spegel-övningar två och två. Det kan hända att någon växer typ 3 cm och plockar fram attityd i bröstet när ”Release” går igång med kaxiga beats. Det kan hända att någon släpper ner en axel lite under avslappningen och sedan lämnar lokalen med lite mer avspänd men ändå rakare hållning. Det kan faktiskt hända. Jag har sett det. Magiskt.

”Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning to dance in the rain”.

Frida säger så bra till tjejerna när vi säger hej då; Kom nästa vecka. Oavsett om du är på topp eller inte. Kom som du är.

♥ Med kärlek

Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s