MINA 2 BÄSTA TIPS I KÖKET JUST NU

2015-04-30

Att plantera vitlöksklyftor i krukor. Det blir jättegoda blad som växer upp, att ha i sallad, gryta eller som krydda på macka. Och ganska fint i fönstret.

Och sen en grej som gäller matlagning. Jag skriver ju sällan (aldrig?) om att laga mat. Det är inget jag är speciellt passionerad för även om jag intar mat i stora mängder. Och jag skulle aldrig komma på tanken att fota min tallrik eller lägga upp maten snyggt, delvis för att jag ofta äter minst halva portionen medans den fortfarande är i grytan. Mums mums mums.

När jag är hungrig är jag det bums, så det måste gå snabbt också att laga. Mycket frusna grönsaker som bara kör i micron och många matlådor som jag äter kalla direkt från kylen. That’s the ugly truth.

Och jag är inte speciellt bra på att laga mat. När jag lagat böngryta lite för många dagar (det är enkelt och blir oftast bra av sig självt) säger Jens att det kan räcka med ”sandsäckar” och då kan det bli falukorvssoppa eller thaigryta istället. Stora kok, helst i gutjärnsgryta. Och det blir ofta lite knasigt, speciellt om jag försöker följa recept för det är precis som att jag inte KAN hålla mig till det receptet föreslår. Måste testa och exprimentera själv. Men jag har kommit fram till en grej som får vilken som helst av mina gryt-former eller soppor att bli bra. Handen på hjärtat. Den här:

Alltså det blir så bra. Så. Bra.

♥ Med kärlek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s