HÖFT-YOGA + LÖPNING = SUPERSANT

IMG_0219

2015-07-20

I helgen har vi börjat bygga mur. Det vill säga grävt (hackat, skrapat, spettat, brutit, dragit med mera) i den bergstomt vi bor på. Bruksat oss, som en kompis sa när vi höll på i trädgården förra veckan. Perfekt uttryck tycker jag när det är lite diffust vad man håller på med, det liksom kan inkludera allt man gör i sin trädgård (speciellt i rutig skjorta tycker jag). Det är gött att jobba ute, skapligt väder, skapligt tungt arbete och bra sambo att jobba ihop med. Då blir det fina dagar. Men en blir lite mör i kroppen.

Så på lördag kvällen passade vi på att basta och sen körde jag en Yin-Yoga med Johanna Andersson på Yogobe. Supertips, fram till 31 Juli, är att pröva Yogobe (www.yogobe.se) gratis i 14 dagar. Rabattkod KOMPIS. Hur många videos som helst, i olika yoga stilar och olika typer av fantastiska lärare. Give it a try.

Iallafall var riktigt sköna övningar för höfterna i Johannas Yin för löpare. Djup höftöppnare bland annat. Liknande den jag gör i header bilden. Är det inte kul att Ruffs kikar in på högersidan? Linslus!

Johanna tipsade i videon om att testa övnignarna inte bara efter utan även före ett löp-pass. Jag kör ofta Yoga innan löp-pass, men inte med sådana djupa sträckövningar. I kvällens Yoga klass på Forma Gym och Cardio passade jag på att lägga in några av övningarna (till deltagarnas bitterljuva förtjusning). När jag kom hem kände jag att jag ville testa löp-steget. Kvällssolen sken över elljusspåret så drog ut en vända. Så bra frånskjut jag fick. Efter bara detta första försök skall jag kanske inte dra alltför stora slutsatser men det kan vara så att det är en drömkombo att öppna höften intensivt inför springelispring. Det var en fullträff i kväll i allafall.

♥ Med kärlek

Majja

Annonser

One thought on “HÖFT-YOGA + LÖPNING = SUPERSANT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s