Kontakt.

2015-07-30

Såg Cecilia Dubergs vackra filmer med olika teman på Yogobe i går kväll. Titta på dem, få men välinvesterade minuter. En handlade om kontakt. Egentligen inte ett nytt ord, men det fick en ny innebörd för mig när jag lyssnade på hennes smarta beskrivningar över vad kontakt innebär. Närvaro. Medvetenhet. Samspel mellan mig och omgivningen. Kontakt.

Jag skall sträva efter att vara mer i kontakt. Och såhär långt (efter ett par vakna timmar, haha) har det gått bra. Ett exempel är att jag jobbat med en flik i taget på datorn. Jag hörde i en poddcast att vi är helt fel ute när vi tror att vi är mer effektiva genom att multitaska. Vi tror att vi kan göra flera saker samtidigt, men egentligen innebär det bara att vi snabbt byter fokus mellan uppgifterna inne i skallen och skulle få ut mer av att ta en sak i taget. EN sak i taget.

I tisdags yogade vi i ett lätt duggregn. Efteråt berättade en deltagare om upplevelsen av att ligga i Savasana och känna varje droppe som föll mot ansiktet. Medvetenhet. Det är något coolt just i det, kontakten med situationen och upplevelsen. Det blir så mycket intensivare, och är egentligen så enkelt. När jag kokade kaffe i morse luktade jag på det innan jag satte igång bryggaren. Alltså kaffebönor och obryggt kaffe luktar ju gudomligt.

♥ Med kärlek

Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s