ÖUIFS TRÄNINGSCONVENT

2015-09-28

Det är fantastiskt att sätta av en hel dag till att träna. Som att ge sig själv en träningsinjektion. Kroppen får en rejäl (!) genomkörare, pannbenet tillåts växa och motivationen ökar. Superviktigt tycker jag, som instruktör, att ge sig möjlighet att inspireras av andra instruktörer, deras upplägg, musik, pedagogik och utstrålning. Efter lördagens träningsconvent i Örebro känner jag mig inspirerad. Toppenupplägg med härliga instruktörer. Min dag såg ut på detta vis:

Yoga med Jessica Clarén, lekfullt, kärleksfullt och bitterljuvt smärtsamt med fokus på höfterna. Imponerad av Jessicas närvaro som instruktör, som deltagare kände jag att vi hade hennes odelade uppmärksamhet och omtanke. Bland det jag uppskattar mest i en instruktör.

Danceaerobic. Var ett tag sen jag körde aerobic nu, grymt kul att få snurra och skutta. Precis lagomt svår koreografi och supertydlig instruktör fick passet att gå, ja som en dans. Haha!

Föreläsning i ledarskap. Jag satt med min fantastiska Bara Dansa kollega Frida, och jag kunde med glädje känna igen mig i att våra ledarstilar stämmer väl med ett utvecklande ledarskap. Egen trygghet samt att jobba med bekräftande och delaktighet i gruppen verkar vara ett vinnande koncept.

Mamma och lillasyster anslöt till HipHipRagga med Sanna Winqvist. Jag hade lockar in dem eftersom Sanna är en av mina favorit-instruktörer, och detta trots att jag inte skulle kalla mig hiphop eller ragga typen. XD Hon lyckas ändå få, iallafall mig, att känna mig rättså cool och gangsta med sitt inspirerande och prestigelösa sätt.

Därefter Spinning. Som jag sällaaaaan ger mig in på. Men ville testa Jessicas spinning, och jag förstår att många älskar hennes spinning. Hon är tuff men kärleksfull och när hon säger ”du klarar det” eller ”ge dig inte” så lyssnar jag och tror på henne. Även i detta pass var jag imponerad av hennes närvaro. Jag är inte spinningfrälst men det var intressant att uppleva spinning på ett sätt jag inte gjort förrut, mer yoga liksom. Mer fokus på att känna in sig själv, uppleva sin kropp i hög ansträngningsgrad och att göra medvetna val angående intensitet. Bästa citatet för dagen sa Jessica under detta pass, ungefär såhär: ”Om du gör intelligenta val tar d dig igenom en cykelklass, och ja, det gäller väl även livet i övrigt?” Love it.

Till sist Dans med Dorotka Baburin. Jag var sjuuukt trött efter spinningen, min hjärna klarade inte mer och när klassen drog över de schemalagda 45 minuterna bröt jag. Ville väldigt gärna kunna ge mer under klassen, det var kul koreografier, men blev enbart segt och fumligt pga tröttheten. Det är andra gången jag dansar för Dorotka och sist var jag också himla trött vill jag minnas. Så det är möjligt att mitt omdöme påverkas av detta men hennes energi når inte mig. Tyvärr.

Sammantaget en grymt bra lördag 😀

♥ Med kärlek

Majja

Annonser

One thought on “ÖUIFS TRÄNINGSCONVENT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s