Yoga upp och ner

Att Yoga upp och ner är något som både lockar och skrämmer mig. Det är lockande för det innebär att lära känna kroppen på ett annat vis, och det är skrämmande för det finns större risk att ramla och slå sig. Och jag har svårt att tolerera smärta. Förra veckan svullnade det upp under mitt knä. Något måste hänt kring det stora muskelfästet precis under knät, en bursa som blev irriterade, muskelfästena i sig eller brosket? iallafall vaknade jag med ett extra knä, väldigt ömt och svårt att böja benet. Det blev så gott som sängläge i två dagar då jag inte ville belasta benet alls, eftersom det uppstått pga överbelastning. Hade ”Kamelen” i alla mina yoga klasser förra veckan

och efter säkert över hundra stycken får jag inse att det är rimligt att ett knä protesterar. Såhär såg det ut då:

Jag passade på att planera alla klasser inför den nya omgången yogakurser som börjar till veckan.

När knät inte var fullt så svullen och ömt, dag 3-4 passade jag på att öva olika hand och armbalanser. Måste väl vara ett bra sätt att hålla knät i högläge? XP Jag har jobbat med olika varianter i 2-3 år nu och processen går framåt, men långsamt. Hittade den här bilden från ca 3 år sedan, när jag precis hade börjat balansera på huvudet

Nu är det inte längre något bekymmer att ta sig från ”clownen” upp till sträckta ben även utan vägg. Haha, att ta steget ut från väggen med en position känns ungefär som att plocka bort stödhjulen på en cykel. Det blir så tydligt att det sker utveckling, kanske mest mentalt vilket jag är säker på är min största barriär vid upp och ner – yogan. Och vilket  också lockar mig att utveckla! Vilken kick det är att få leva upp och ner emellanåt.

I morgon håller jag workshop i Hallsberg i Yoga upp och ner. Det skall bli så spännande att se hur deltagarna upplever övningarna. Jag återkommer med rapport!

Med kärlek,

Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s