En av mina kunder

Det bästa med mitt jobb är alla möten med olika människor. På träningsresor och events, på behandlingsbänken och i yoga studion. Att få ta del av andras historier, förhoppningar och utveckling. Bliss! En kund är så cool, så jag måste då dela med mig lite av henne 😉 .

Jag möter många människor på yoga mattan varje vecka och älskar att de stannar kvar kurs efter kurs i grupperna så jag får se deras utveckling fysiskt även om vi inte alltid hinner prata så mycket med varann. Sjukgymnastik-kunderna träffar jag (förhoppningsvis) inte så många gånger eftersom de brukar bli bättre, och det är ju precis som det skall vara. Men kvinnan jag vill berätta om har jag haft förmånen att ha i grupper och träffa regelbundet på tu man hand, vilket gör att jag får se hennes fysiska utveckling men också ta del av hennes mentala resa. Vi träffades i somras, när vi yogade tillsammans utomhus. När hösten kom bad hon mig att bli hennes PT under en längre tid. Hon hade börjat en livsstilsförändring och ville ha stöd kring detta och kanske framförallt ett extra öga på att hon höll sig på ”rätt” spår. En del av målet var viktnedgång och det vill jag säga att hon lyckats strålande med då vågen visat -20 kg. Många ser viktnedgång som något estetiskt men jag vill framförallt slå ett slag för vad som händer på insidan, framförallt i hjärta och kärl. Storstädning. Den livsförsäkringen!

Men det som glädjer mig mest är hur hon börjat ANVÄNDA sin kropp. Från en stillavarande tillvaro är hon nu igång med 2 yogapass i veckan, utomhusträning och Soma. Och inte nog med det, vi har talat mycket om vardagsmotionen, att byta arbetsposition (the best position is the next position) och har brytit det långvariga stillasittandet, samt smygit in morgongymnastik då hon följt mina korta youtubs-videos som start på dagen. Hon har också spridit dessa videos till familj i Tyskland, tanken på att en äldre kvinna i Tyskland ibland startar sin dag med att göra min korta träningsvideo med pinne, får mig att le! 😀

Ett av målen var också att komma igång med löpning, för att kunna delta i vissa lopp i tillsammans med kollegor. Redan när hon nämnde detta älskade jag den annorlunda ingången med löpning som medel för sociala sammanhang. Det har varit en av de bästa bitarna med att jobba med denna kvinna, hennes syn på vad hon vill ha ut av träningen och vad den ger henne. Hon har ett helhetstänk som inspirerar mig. Och yogan passade henne som handen i handsken. Att få kombinera fysiska utmaningar med mentala. Hon tar ofta med sig intentionerna hem och så talar vi om dem vid senare tillfällen. Det ger mig också enormt bra feedback på hur mina ord, intentioner och sagor mottags (använder ofta sagor för att förstärka en intention, tror det ger mer när meningen ligger lätt gömd så att mottagaren själv får låta den landa). Och när det gällde löpningen föreslog jag lite försiktigt att vi skulle starta innan jul, men då kändes det inte lockande för kunden. Häromdagen föreslog jag det igen, när vi ändå skulle ha möte, låt oss ta mötet under en löptur. Vi kan prata samtidigt om vi joggar, ”visst, DU kan prata, jag kommer kämpa med att andas” svarade hon ungefär. Haha. När jag föreslog det var hon tveksam, men dagen innan mötet hade hon bestämt sig. Yes, det blir löpning i vårsolen. Och vi kunde prata båda två. Vi gjorde ett upplägg av intervaller, och löpningen gick fantastiskt bra, men det viktiga var hennes stolthet över att ha genomfört den. När det glittrar i ögonen, precis som när hon kom upp och flög några sekunder i sin första bakasana på yogan. Känslan av att behärska kroppen, och känna glädje över hur den används. DET är det bästa med mitt jobb. När någon börjar le mot sig själv, och inser vilken amusement-park kroppen är. Jag är säker på att det spiller över på allt möjligt även i vardagen.

IMG_1499

I går var det en dag fullproppad med rörelse, lyx att hinna med både egen tid i skogen och på yoga mattan, samt få röra på mig i sällskap med kunder och grupper. Guld. Men en blir lite trött 😉 Tog sovmorgon i morse och passade på att slappna av i Supta Baddha Konasana mellan passen igår, har du testat den här positionen för återhämtning? Love it.

supta bada

Med kärlek,

Majja

 

 

Annonser

One thought on “En av mina kunder

  1. Vilken fantastiskt solskenshistoria!! Man blir alldeles varm och glad av att läsa den ❤
    Verkar vara en inspirerande och häftig kvinna du får jobba med, all cred till men ta även åt dig vilken fantastiskt coach och tränare du är som hjälper henne med detta. Idéerna du delar med dig av, peppen och glädjen du sprider som lockar folk att fortsätta!
    Fantastiska båda två!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s