Yoga för Beach 2016

Jag har en yogaklass som jag kallar FLOW. Där jobbar vi med samma flöde en hel kurs-period (4-5 tillfällen) så att man hinner lära sig rörelserna och så vis kan skapa mer flöde genom klassen. När jag satte ihop programmet för den pågående kursen funderade jag såhär – Beach 2016. Jag tror att någon rynkar pannan över den tanken, hehe, hang on – Bear with me!

Det är säkert flera deltagare i grupperna som funderar över beach 2016, vilket kan kännas nästan lite genant och motsägelsefullt mot yogans acceptans och strävan efter att uppskatta sig själv som man är. Men jag tänker såhär, våra kroppar ser ut och fungerar på olika sätt, och är ändå rätt igenom fantastiska. Det finns ändå en del som vi alla kan jobba på och utveckla, och det är vår hållning. För hur kroppen är ser ut (vad som är snyggt, coolt, vackert varierar så för oss alla) så bärs den bäst fram i en schysst hållning. Agreed?

Jag tvivlar inte på att även yogis funderar över estetiken i kroppen emellanåt. Men viktigare än så, en god hållning hjälper kroppen att bli smärtfri och välfungerande. Det hjälper oss att må bra i våra kroppar. Testa bara själv, sitt eller stå som Gollum i sagan om ringen (haha en liknelse jag plockar fram under klasser när jag eller någon annan behöver uppmärksamma en kollapsad hållning) och se hur bra du mår där. Testa att le t.ex. Det känns helt onaturligt.

Lyft sedan din hållning, sträck upp genom bröstet. Iaktta hur det förändrar din sinnesstämning. Antagligen mår du lite bättre, blir lite piggare, lite gladare. Och är det något jag önskar min omvärld inför beach 2016 så är det just det. Att må bättre. Så programmet vi jobbar med just nu stärker hållningsmuskler, de djupa små rackarna som skall bära oss genom sommarens alla härliga aktiviteter. Genom att stärka dem kommer vi ha lättare att lyfta oss själva, fysiskt och mentalt, I’m sure!

Infogad bild 4

Med kärlek,

Majja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s